ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για τα σχολικά υλικά κάθε τάξης πάτησε στα παρακάτω links:

ΣΧΟΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΗΓΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

&&&&&&&&&&&&&&&& 

Καλή σχολική χρονιά

 γεμάτη γνώση, δημιουργία 

και υγεία

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 back-to-school

 

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Νέμο 

«Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ να πηγαίνω στο σχολειό να μαθαίνω γράμματα…».
Υπάρχουν μερικά πράγματα στη ζωή μας που δεν αλλάζουν ποτέ. Έτσι κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη, ξεκινούν τα σχολεία. Φέτος το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 13 Σεπτέμβρη για τις σχολικές βαθμίδες από το νηπιαγωγείο ως την Γ’ Λυκείου

Στην πιο «λεπτή» θέση βρίσκονται τα παντός είδους πρωτάκια και οι γονείς τους. Πρωτάκια στο νηπιαγωγείο, πρωτάκια στο δημοτικό, πρωτάκια στο γυμνάσιο και το λύκειο αλλά και πρωτάκια στην ψυχολογία οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την Γ’ λυκείου με φόντο τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την επιτυχία σε αυτές. Για τους μικρότερους μαθητές τη μεγαλύτερη φροντίδα την έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι.

Τα πρωτάκια στο δημοτικό καλό θα είναι να έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά από τους γονείς τους, χωρίς βέβαια υπερβολές, για το καινούργιο περιβάλλον που θα αντιμετωπίσουν. Οι γονείς δε χρειάζεται να πιέσουν τα παιδιά από την αρχή, για πράγματα που θα έρθουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Η παρακολούθηση των επιδόσεων και της κοινωνικής συμπεριφοράς είναι δύο κεφαλαιώδη ζητήματα που οι γονείς οφείλουν να παρακολουθούν. Η καλή συνεργασία με την δασκάλα / δάσκαλο και το διευθυντή του σχολείου είναι απαραίτητη. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε φορτικοί στους εκπαιδευτικούς αλλά ούτε και αδιάφοροι.

Παράλληλα, στο σπίτι χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες για να μπορέσει το παιδί να δουλεύει τα μαθήματά του χωρίς να σταματήσει το παιχνίδι που είναι απαραίτητο γι’ αυτές τις ηλικίες. Η ενθάρρυνση στη δυσκολία που θα συναντήσει στα μαθήματά του είναι η καλύτερη μέθοδος. Τα παιδιά μας δε γίνονται ποτέ καλύτεροι μαθητές ούτε με την πίεση ούτε με το υπερβολικό κανάκεμα. Μη βιαστούμε να τα χαρακτηρίσουμε τεμπέληδες αν αντιμετωπίσουν δυσκολίες τον πρώτο καιρό.

Μην ξεχνάμε ότι πρώτα απ’ όλα, τα παιδιά είναι παιδιά!!!

                

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΦΙΛΙΠΟΚ

Συγγραφέας: ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΩΝ

Εκδότης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι, που το λέγανε Φιλιπόκ. Κι ένα πρωί, την ώρα που ο μεγάλος αδερφός του, ο Πέτρος ξεκινούσε για το σχολείο, έβαλε κι ο Φιλιπόκ το σκουφάκι του κι ετοιμάστηκε να τον ακολουθήσει. «Για πού το’ βαλες, Φιλιπόκ;» ρώτησε η μαμά του. «Είσαι πολύ μικρός ακόμα για να πας στο σχολείο». Μα ο Φιλιπόκ δεν μπορούσε να περιμένει. ……

Σωστός τρόπος χρήσης μάσκας

Για τη σχολική πρωινή προσευχή πάτησε στο παρακάτω link:

Πρωϊνή προσευχή

Πρωϊνή προσευχή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.